Vermageren voor trouw: zo ga je te werk

Zet de gedachte om jezelf in jouw huwelijksjurk te wringen je aan om uit frustratie naar de meest dichtbij zijnde donutwinkel te rennen? Niemand kan het je kwalijk nemen. Het verliezen van gewicht is al moeilijk genoeg zonder de stress van het organiseren van de perfecte bruiloft. Als je dus de de vele uren en stress die gepaard gaan met het organiseren van je bruiloft – de eeuwige to-do lijstjes, te voeren telefoon gesprekken en de hoge kosten – is het logisch dat je je heil zoekt in een heerlijke, suiker rijke versnapering in plaats van de sportschool.

Het punt dat we willen maken is dat je zeker niet de enige bruid bent die een streefgewicht voor haar bruiloft heeft gesteld en moeite heeft om op dit streefgewicht te komen. Vaak is het zo dat wanneer mensen een nieuw fitness schema opstellen, zij teveel tegelijk willen doen en dus of lichtelijk geobsedeerd, overrompeld of verslagen worden. Het vinden van een efficiënte, makkelijk uit te voeren en, het allerbelangrijkst, plezierige oefeningen en aanpassingen in het dieet zijn noodzakelijk om aan een fitness schema vast te houden, ook al is het maar voor een korte periode.”

Hier zijn drie specifieke punten om op te letten zodat jij je doelstelling(en) kunt bereiken:

1. Het is belangrijk om consequent te blijven

Kleine veranderingen, zowel positief als negatief, stapelen zich op. Doe een wekelijkse controle van je lichaam en plan je work-outs op dezelfde manier als het plannen van afspraken in je kalender. En ja, zelfs als een work-out slechts 15 minuten duurt, is dat nog altijd beter dan helemaal niet trainen. Op sommige dagen voel je dat je de hele wereld aan kan en op andere dagen kun je beter een stapje terug doen en rusten. Maar zorg ervoor dat je drie tot vier keer per week minimaal één uur toewijdt aan het doen van een work-out ten behoeve van je gezondheid. Spreid deze oefeningen over de week zodat je lichaam de kans krijgt om te herstellen zodat je je op het juiste moment nog meer kunt inspannen.”

2. Plan je maaltijden

Bereid deze voor in het weekend voor de start van de week zodat je gezonde snacks bij de hand hebt en klaar hebt liggen op het moment dat je trek krijgt. Zorg ervoor dat je het ontbijt niet overslaat en hou voldoende water in de buurt om te zorgen dat je gehydrateert blijft. Organiseer gezonde diners bij jou thuis voor je partner en vrienden waarbij je dus zelf de controle behoudt van wat er op het menu komt te staan.

3. Zet voor jezelf kleine doelstellingen op basis van je kledingmaten

Niet om de focus enkel te leggen op het passen in de trouwjurk maar omdat er op deze manier meerdere mogelijkheden zijn om bij jezelf na te gaan hoe je je eruitziet en hoe je je voelt. Door iedere dag op de weegschaal te staan, maak je jezelf gek, vooral als de teller van de weegschaal niet verandert. Voor sommige zal de teller wellicht veranderen terwijl deze bij anderen op dezelfde plek blijft staan. Maar als je je beter voelt in je eigen lichaam, zowel op fysiek als mentaal vlak dankzij de oefeningen en gezonder dieet, dan zegt dit veel meer dan wat de weegschaal zegt.

En vergeet niet dat, sporten en een gezonde levensstijl leuk en verdienstelijk moet blijven en dus nooit als een straf moet voelen. Stel jezelf ten opzichte van zowel de planning als je lichaam flexibel op en vergeet niet om een moment te nemen om van dit alles te genieten. Dit is niet alleen een belangrijk moment in jouw leven – het is een viering van liefde en het leven en het verliezen van die laatste vijf pondjes moeten niet het kunnen genieten van alle prachtige momenten in de weg staan.

Geef een antwoord