Stress voorkomen bij het organiseren van je huwelijk

Je huwelijksdag is zonder meer één van de belangrijkste dagen in je leven. En alhoewel veel bruiden al vanaf kleins af aan over dit moment dromen, komen deze dromen, wanneer men ook rekening houdt met de behoeften van de bruidegom en de benodigde flexibiliteit als het aankomt op de datum en de locatie, niet altijd uit. De emoties zullen hoog oplopen waardoor het vinden van een compromis niet makkelijk zal zijn. Daarom hebben wij de hulp ingeschakeld van Bryan Rafanelli, een professionele huwelijksplanner, voor zijn advies over hoe je het hele proces makkelijker kunt maken voor het geval je een aantal van je wensen niet helemaal uit zullen komen als verwacht.

Hou tijdens het plannen van de bruiloft meerdere data en locaties in je achterhoofd

Richt je niet volledig op één locatie,” is het advies van Rafanelli. Het is moeilijk om flexibel te blijven wanneer je de dag van je dromen al voordat je de man van je dromen ontmoet helemaal in je gedachten hebt uitgestippeld. Wanneer je echter open staat voor een aantal andere suggesties en mogelijkheden, zal de bruiloft waarschijnlijk een stuk soepeler verlopen.

Hou er rekening mee dat je een locatie één jaar van te voren moet boeken

Vrijwel iedere grote locatie zal snel vol geboekt zijn. Dus geef jezelf een jaar de tijd om je favoriete locatie te zoeken. Er is volgens Rafanelli echter geen reden om je zorgen te maken: “Als je je erop verheugt om binnen een kortere tijdsperiode te trouwen, laat dit je dan niet weerhouden. Na zes maanden worden de boekingen van een locatie vrijgegeven en vanaf dit moment komen dan ook de annuleringen binnen.”

Als je er over nadenkt om een bruiloft laat in de zomer/begin van de herfst te boeken, denk je dus er hetzelfde over als veel andere stelletjes in het land. Het komt misschien als een verrassing maar Rafanelli raadt aan om in januari te trouwen. “Wij verheugen ons altijd op een bruiloft in januari. We zijn dol op bruiloften in de winter. Denk hierbij aan wintervacht, haardvuur en de witte kleur van sneeuw!” Erg chique, niet waar?

Vergeet niet dat de bruiloft vooral ter ere is van jou en jouw verloofde.

“Het is altijd belangrijk om de mening van de ouders mee te nemen en te proberen om iedereen gelukkig te maken,” zegt Rafanelli. “Je kunt hen meer bij de bruiloft betrekken door iedere maand informatie met hen te delen zoals ideeën voor ontwerpen, entertainment keuzes, verzoeken voor het schrijven van speeches, … . Uiteindelijk is het wel zo dat iedereen er rekening mee moet houden dat het op de dag van de bruiloft allemaal om jullie als in “het koppel” en jullie volledige toewijding aan elkaar draait.

Als er binnen jouw vrienden- en kennissenkring tegelijkertijd een andere bruiloft plaatsvindt, praat er dan over.

Dit is een lastige situatie maar niet iets waar koppels in de stress voor hoeven te schieten. Rafanelli geeft als suggestie om deze kwestie met je verloofde te bekijken en daarbij de volgende vragen te stellen: “Is het verstandig om de datum aan te passen en hoeveel mensen zullen hierdoor getroffen zijn? Als het mogelijk is om de bruiloft op een andere datum te houden, waarom passen we deze dan niet aan?” Een bruiloft behoort een vreugdige viering te zijn ter ere van het bruidspaar en als je je vrienden of familie kunt helpen door je flexibel op te stellen (aangezien je zelf hebt kunnen ervaren dat er bij het plannen van een bruiloft een hoop belemmeringen komen), kan het feest er alleen maar leuker op worden

Geef een reactie