De manier om jouw trouwjurk voor goed vast te leggen

trouwfotograaf

Je trouwjurk is een bijzonder kledingstuk wat je, als het goed is, maar één keer in je leven zult dragen. Het maakt je droom dag compleet en het is iets waar je vaak voorafgaand aan je verloving al mee bezig bent geweest. Om deze mooie jurk en dag voor eeuwig vast te leggen is het belangrijk om een trouwfotograaf te hebben voor je bruiloft en je trouwfoto’s.

De juiste trouwfotograaf

De juiste trouwfotograaf is iemand die jou visie voor je droom dag begrijpt en er de juiste beelden van kan maken. De persoon moet vertrouwd aanvoelen en je moet het idee hebben dat het hoe dan ook goedkomt. Je hebt immers al genoeg om je op de dag zelf mee bezig te houden. Een trouwfotograaf is een soort schim die op de dag zelf ronddwaalt langs de gasten en de locatie en momenten die jij mist vastlegt zodat je ze later kunt herleven.

Je visie

Om te weten wat je wilt is het belangrijk om te kijken of je sfeerbeelden kunt samenstellen. Dit zijn foto’s en afbeeldingen of poses en composities die je mooi vindt en aanspreken. Voor inspiratie kun je kijken op pinterest of bij een trouwfotograaf op de website. Een voorbeeld hiervan is The Wedding Story, zij hebben een breed portfolio met allerlei soorten foto’s en beelden gemaakt op bruiloften. Verzamel deze beelden en maak er een collage van, dit kan op papier of digitaal. Zorg dat je er zelf vrolijk van wordt en je vertrouwen krijgt in de visie die je hebt.

Een erkende trouwfotograaf vinden

Je moet op zoek gaan naar een erkende trouwfotograaf met veel ervaring. Probeer een fotograaf te vinden die al meerdere jaren, zoniet tientallen jaren ervaring heeft binnen de trouwfotografie. Ze weten wat de mogelijkheden zijn en kunnen je hier goed in begeleiden. Voorafgaande aan je trouwdag zul je in overleg gaan met de fotograaf om afspraken te maken en aan te geven waar je naar op zoek bent. Ze hebben ervaring en kunnen je goed adviseren in wat de mogelijkheden zijn en waar je op zou kunnen letten. Na dit overleg zul je vertrouwen hebben in de fotograaf en gerust gesteld zijn voor de dag zelf